Ο άντρας ζυγός

Ο άντρας ζυγός..το ζώδιο του μήνα

Με ωραίο συμμετρικό παράστημα, με φυσιογνωμία που εκπέμπει κάτι πολύ συμπαθητικό, καλοσύνη και ευγένεια, ο άντρας αυτός είναι ένα σύμβολο ομορφιάς. Το αιώνιο χαμόγελό του, βρίσκεται πάντα εκεί, φαντάζοντας λίγο απρόσιτο, σαν να χαμογελάει και κάτι, ή κάποιον που μόνο αυτός βλέπει, ωστόσο προκαλεί, να τον ψάξεις, να μάθεις τα πάντα γι αυτόν. Η Αφροδίτη, η κυβερνήτης του ζωδίου του, τον κάνει τόσο ευαίσθητο, απέναντι στο ωραίο και τόσο επιρρεπή στα καλλιτεχνικά, που είναι ζήτημα ζωής γι αυτόν ναι ικανοποιήσει τις αισθητικές του ανάγκες. Θεωρεί πολύ σημαντική την εξωτερική πλευρά των πραγμάτων, και αδιαφορεί ως προς το εσωτερικό, ακόμα και αν πίσω απ’ την επιφάνεια, κρύβεται ο ίδιος ο διάολος. Οι εμπειρίες του είναι επιδερμικές, γιατί είναι πολύ διακριτικός για να εισέλθει σε μεγαλύτερα βάθη. Απεχθάνεται άλλωστε την αδιακρισία και τη χοντροκοπιά. Σημασία γι αυτόν έχει, αυτό που βλέπει να ικανοποιεί την αισθητική του. Τα υπόλοιπα, είναι άνευ σημασίας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρει κάποιον που να ικανοποιεί τα αισθητικά του κριτήρια, περισσότερο από τον εαυτό του.

Ο Μεσιέ ζυγός 

Ο Μεσιέ, Ζυγός, απεχθάνεται την ταλαιπωρία, και καλλιεργεί την απόλαυση με φροντίδα σαν σπάνιο φυτό. Ό,τι αποτελεί απόλαυση για το μάτι, η κομψότητα, η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, αλλά και οι γυναίκες, οι ωραίες εννοείται. Στην ερωτική του σύντροφο, αντανακλά η δική του ικανοποίηση. Και όσες περισσότερες αντανακλάσεις τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση. Γι αυτό μπορεί να τον δεις να αγαπάει ταυτόχρονα, δύο, τρεις, ή τέσσερις, μπορεί και έξη, κυρίες και να τις έχει σε τέλεια ισορροπία και δεν αδικεί καμία. Δίκαια θεωρείται ο άντρας που πλανεύει, ξεμυαλίζει και παρασύρει. Ποτέ όμως δεν κακομεταχειρίζεται τις κατακτήσεις του. Αντίθετα τις τιμά, τις σέβεται, τις αγαπά. Κι εκείνες, σαγηνεύονται, ξεμυαλίζονται, και αποκτούν εξάρτηση απ’ τον έρωτά του. Αν λοιπόν μία γυναίκα θέλει να τον κατακτήσει, θα πρέπει να είναι διακριτική, ευγενής και πάνω απ’ όλα ωραία. Αν του γίνει κατά μέτωπον επίθεση, θα φοβηθεί. Του αρέσουν οι λεπτεπίλεπτες γυναίκες, όχι οι πολεμίστριες, εκτός κι αν είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Απεχθάνεται τις χυδαίες εκδηλώσεις. Είναι δύσκολο όμως να καθορίσετε εκ των προτέρων τι θεωρεί χυδαίο αυτός ο άντρας. Για τον αρσενικό εκπρόσωπο αυτού το ζωδίου, η ερωτική πράξη, είναι μια δραστηριότητα αισθητικής, παρά σεξουαλικής φύσεως. Κατανοεί απόλυτα τον ψυχικό κόσμο της γυναίκας, για της οποίας την ερωτική απόλαυση, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Είναι ένας σπάνιος τύπος. Πρώτα θα ρωτήσει, διακριτικά, με τον τρόπο του τι αρέσει στη γυναίκα και μετά θα το κάνει πράξη. Γι αυτό και δεν τον ξεχνούν ποτέ. Γι αυτό και ένας μεγάλος αριθμός, των ζιγκολό αυτού του πλανήτη, ανήκουν σ’ αυτό το ζώδιο. Αυτός ο άντρας, που μένει αξέχαστος, δεν σοκάρεται από τίποτα. Η προστάτιδά του, η Αφροδίτη, του δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τα όριά του.

Ζυγός ο Τολμηρός

Είναι πάντα έτοιμος να δοκιμάσει αλλά και να δοκιμαστεί. Όπου υπάρχουν προτάσεις με δυνατότητες, τα αφτιά του είναι ορθάνοιχτα. Για τον Ζυγό, η ερωτική κλίνη δεν είναι ένα πεδίο μάχης όπου θα αρχίσει ένας αγώνας για το ποιος θα ρίξει κάτω τον άλλο, αλλά ένας τόπος απολαύσεων όπου το ζευγάρι, έστω κι αν είναι περιστασιακή η σχέση, θα ενώσει τις δυνάμεις του για να επιτύχει το καλύτερο. Και κάτι άλλο επίσης, που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, είναι ότι θεμελιώδους σημασίας γι αυτούς στον έρωτα, είναι τα προκαταρκτικά, από το ερωτικό ποίημα μέχρι το παθητικό χάδι. Ο Ζυγός δεν βιάζεται ποτέ στον έρωτα, ενώ η ιδέα ενός γρήγορου σεξ, μιας πράξης μέσα σε λίγα λεπτά, τον τρομάζει ή την απεχθάνεται. Όσον αφορά στην ερωτική δράση, δεν υπάρχουν όρια. Οι Ζυγοί είναι ανοιχτοί σε κάθε εμπειρία, φτάνει η οποιαδήποτε εμπειρία να μην εμπεριέχει χυδαιότητα. Αυτό που μετρά για εκείνους δεν είναι το τι, αλλά το πώς. Αν ωστόσο, κάποιος, δεν θέλει άλλο να προχωρήσει μαζί του, μπορεί άνετα να γίνει χυδαίος, «λαϊκός», και να ομιλήσει τη γλώσσα του λιμανιού. Τον έχει αναγκάσει να φύγει, και δεν πρόκειται ποτέ να τον ξαναδεί.