Ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος ο χειρότερος εαυτός μας;

 

 

 

 

Ο Κριός είναι θαρραλέος, ειλικρινής, έξυπνος και ιδιαίτερα σεξουαλικός. Αγαπά πολύ τα παιδιά και την οικογένεια. Μοιράζεται τα υπάρχοντά του και φροντίζει τους αγαπημένους του. Μπορεί όμως να μετατραπεί σε άκρατο εγωιστή, σφιχτοχέρη, ασύστολο ψεύτη και δύσκολο στο να τον προσεγγίσεις.

 

Ο Ταύρος είναι αξιόπιστος. Ευγενής και υπομονετικός, σταθερός και πιστός ερωτικά. Πολύ εργατικός και αισθησιακός. Ο άλλος του εαυτός όμως, είναι πεισματάρης και ξεροκέφαλος, κτητικός και τσιγκούνης. Όταν φτάσει στα όριά του δε, γίνεται κακουργηματικά βίαιος.

 

Ο Δίδυμος είναι πολύ ομιλητικός και επικοινωνιακός. Είναι εύστροφος, αντιλαμβάνεται και μαθαίνει πολύ γρήγορα. Είναι δημιουργικός και πολύ ευαίσθητος. Όταν όμως, βγαίνει το «θηρίο» από μέσα του, γίνεται επικριτικός, ανισόρροπος, διπρόσωπος, τεμπέλης και απροσπέλαστος.

 

Ο Καρκίνος είναι το πιο διαισθητικό ζώδιο. Προστατεύει αυτούς που αγαπά με υπευθυνότητα και συνέπεια. Εργάζεται σε σημείο εξάντλησης και είναι οικονόμος. Ο άλλος του εαυτός όμως, είναι εκδικητικός, ζηλιάρης, φιλοχρήματος, γλυκανάλατος και γκρινιάρης.

 

Ο Λέοντας, είναι μια μεγάλη καρδιά, χαίρεται τη ζωή και είναι δημιουργικός. Λατρεύει τα παιδιά, προσέχει την οικογένειά του, είναι δυναμικός και καθόλου μίζερος στο χρήμα. Είναι αληθινός, τίμιος και ειλικρινής. Η άλλη του πλευρά όμως, βγάζει σπατάλη, χρήματος και ενέργειας. Είναι καταπιεστικός, εγωκεντρικός και ματαιόδοξος.

 

Ο Παρθένος, είναι συνεσταλμένος και εκλεκτικός. Αναλύει με την άνεση ενός επιστήμονα και είναι ακούραστος. Διαυγής στη σκέψη και πολύ παρατηρητικός. Η άλλη, η σκοτεινή του πλευρά όμως, δεν εκφράζει τα συναισθήματά του, είναι εγωιστής, ανισόρροπος και υπερβολικά ισχυρογνώμων. Ασκεί στείρα κριτική και δυσκολεύεται να συμβιώσει.

 

Ο Ζυγός, είναι ο πιο συνεργάσιμος. Συντροφικός, ευγενής και δημιουργικός, αγαπά το διάλογο, τη συντροφικότητα και την καλή ζωή. Το τέρας μέσα του όμως, διαθέτει πολλή ζήλια, μεγάλη αναποφασιστικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σπαταλάει χρήματα για το τίποτα και κάνει πολλές παράλληλες σχέσεις. Γίνεται δε, βίαιος και «φονικός» όταν νιώθει ότι χάνονται οι ισορροπίες.

 

Ο Σκορπιός, είναι ο καλύτερος φίλος, πολύ διαισθητικός, αποφασιστικός και με έντονες δημιουργικές ικανότητες. Αγαπά την οικογένειά του και γίνεται θυσία για τα πιστεύω και τις ιδέες του. Η σκοτεινή και ανεξιχνίαστη πλευρά του όμως, περιέχει τσιγκουνιά, αυτοκαταστροφή, κτητικότητα, ζήλια και εκδίκηση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης δε, είναι παροιμιώδης.

 

Ο Τοξότης, είναι το καλό παιδί του ζωδιακού. Αισιόδοξος, προσανατολισμένος πάντα στους στόχους του, ανεκτικός και ανοιχτόκαρδος. Δεν ζηλεύει, εκτιμά τα καλά πράγματα και τους ειλικρινείς ανθρώπους. Ιδεολόγος με δημιουργική φαντασία. Ο μίστερ Χάιντ του όμως, είναι ένας ερωτύλος, σπάταλος και αναξιόπιστος. Προικοθήρας, με τάσεις να εκμεταλλευτεί τους πάντες για να κερδίσει. Τυχοδιώκτης και άκαρδος.

Ο Αιγόκερως,  είναι ο υπεύθυνος άνθρωπος που κρατά το λόγο του. Αξιόπιστος, σοβαρός και συνεπής, του αρέσει η δουλειά, δεν κουράζεται και δεν εκνευρίζεται. Ό,τι κάνει, είναι για πάντα. Ο κακός του εαυτός όμως, είναι απαισιόδοξος, αρνητικός, καταθλιπτικός και μίζερος, τόσο που θυμίζει έναν ηλικιωμένο που δεν έχει να περιμένει τίποτα πια απ’ τη ζωή του.

 

Ο Υδροχόος, αγαπά την καινοτομία, την προηγμένη τεχνολογία και διαπρέπει σε τέτοιους τομείς. Είναι επικοινωνιακός και κάνει μακροχρόνιες σχέσεις. Οι φιλίες του κρατάνε για πάντα. Είναι καλό παιδί, καλή ψυχή, αληθινός και τίμιος. Ο κακός εαυτός του  απ’ την άλλη, είναι ψεύτης, μυθομανής, ψυχρός και επιπόλαιος. Τεμπέλης και αυταρχικός, μπλέκεται διαρκώς σε καβγάδες.

 

Ο Ιχθύς, είναι συναισθηματικός, ευαίσθητος, στοργικός, συμπονετικός και ονειροπόλος. Ρομαντικός και τζέντλεμαν. Ευγενικός και άριστος συνομιλητής. Το πιράνχα μέσα του όμως, δυσκολεύεται να κάνει φίλους, δεν προσαρμόζεται εύκολα, είναι μοναχικός, φαντασιόπληκτος με ακριβά γούστα, κακόβουλος και αρνητικός σε κάθε τι το θετικό.